4 Aralık 2009 Cuma

Ivan Babek'e Saygı

Dünkü Galatasaray-Panathinaikos maçının Hırvat hakemi bana göre kötü değildi. Spiker de dahil, çoğunluğun ortak görüşü hakemin maçı katlettiği yönünde ki, ben buna katılmıyorum.

Hakem art niyetli olsa, 39. dakikada Arda'yı çift sarıdan oyundan atardı zaten. Tabii, hataları da oldu ama genel anlamda cesur bir maç yönetti. Özellikle Mustafa Sarp'ın golünün iptalinde, hatasını telafi edebilmesi takdire değerdi. Bu pozisyonda hem stajyer hakemlerin somut katkısına, hem de hakemin atmosferden etkilenmeyen kararlı duruşuna tanık olduk. Çünkü nice tecrübeli hakem, böyle bir durumda yiğitliğe leke sürmemek adına kararını değiştirmezdi.

2010 Dünya Kupası arifesinde, uluslararası platformda hakem hataları çoğu takımın canını yaktı.
Özellikle Fransa- İrlanda maçından sonra çoğu kimse, haklı olarak, stajyer hakem uygulamasının da bir işe yaramayacağını düşünmüştü. Neyse ki, dünkü maçta bu konuda olumlu bir örnek gördük.

Neticede 32 yaşındaki "babadan torpilli" denilen hakem dün iyi iş çıkardı ve maçın genelinde hataları olsa da, ortalamanın üzerinde ve adil bir yönetim gösterdi. Darısı, diğer hakemlerin de başına...

Hiç yorum yok: