14 Ağustos 2009 Cuma

12 DEV ADAM FOX TV'DE


Avrupa şampiyonası öncesi milli takımımızın durumunu görmek için güzel bir turnuva. Rakiplerin güçlü olmaması avantaj bana göre. Kötü oynarsak zaten bizden alt seviyedeki takımlara karşı durmumuz belli eder kendini ama formda bir takım ile oynasaydık alacağımız kötü bir mağlubiyet moral bozukluğuna sebep olurdu. Asıl maçları izlemek için sebep Murat murathanoğlu ve ismet badem ikilisidir. Onların anlatımı ile büyümüş bir nesiliz ve tekrar onların anlatımı ile maçları dinlemek çok zevkli olacaktır. Maçları Fox Tv yayınlayacak. Allahtan kendi spikerlerine anlattırmıyorlar bu maçları.


14 Ağustos Cuma 20.00
Türkiye - İsrail

15 Ağustos Cumartesi 19.30
İngiltere - Türkiye

16 Ağustos Pazar 17.00
Türkiye - Polonya

FABRİCİO OBERTO WİZARDS'TA



Wizards, Arjantinli Oberto ile anlaşmış çarşamba günü yayınlanmış bu haber ama gözden kaçırmışım. Arenas'ın sakatlığı geçen sene wizardsın çok kötü bir sezon geçirmesine sebep olmuştu. Arenas döndükten sonra potansiyelli bir takım havasına büründüler. Hatta son haftalarda Cleveland'ı yendikleri maçta oynadıkları basketbol beni çok etkilemişti. Takımın oberto gibi ince işleri yapan birisine ihtiyacı vardı. Eğer takım olabilirlerse oberto gözükmeyen çok fazla ekstra iş yapabilir. Bu sene en çok merak ettiğim takım wizards dı. Mantıklı transferler ile play-offlarda iş yaparlar eğer geçen seneki gibi sakatlık yaşamazlarsa. son olarak Oberto 1 yıl için 1.9 milyor dolara anlaşmış.

NTVSPOR FANTEZİ FUTBOL 2. HAFTA KADROSU


Bu haftaki kadromuz. Süprüz isimleri aldık kadromuza manisaya güveniyoruz. Alex kaptan olarak görevini yapsa deli puan gelir:))

Resime tıklayarak kadroyu daha net görebilirsiniz.

13 Ağustos 2009 Perşembe

TANJEVİC USTADAN İNCİLER


Tanjevic üstad yine döktürmüş. Planlarımız sarsıldı sarsıldı keremi kaybettik ve onun yerini dolduracak oyuncu yok diye. Nasıl yani şef. Ermal zamanında bu takımda oynamadı mı, Kaya bu sene takımını şampiyon yapan oyunculardan biri değil mi. Tamam kaprislisin, değişiksin ama bu kadar da değil. Benim bile aklıma 2 isim geldi ilk anda ermal ve kaya diye yoksa yaşlılık mı yaptı seni böyle şef.Mehmet Okurdan hiç bahsetmiyorum. Zamanında Hakan Demirele bişey katamadın, Serhat Çetini paslandırdın benchte. O Vidmara verdiğin şansın yarısını bu gençlere verseydin şimdi milli takıma çok iyi birer alternatif olurlardı. Aydın Örs gibi efsanenin arkasından takımın başında seni görmek hiç güzel olmadı. Neyse Uzatmayalım. Allah sana akıl fikir, bize de sabır versin şef.

TRT FUTBOLSEVERLERİ ÇILDIRTMIŞ BAK SEEN


Haberin linki: http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12269722.asp

Dün TRT maç sırasında şifreye girerek deli etti bu doğrudur ama durumdan vazife çıkaranlar yok mu sinir olmamak elde değil. Bir laf vardır "dinime söven müslüman olsa diye" aynen o durumda şu an doğan yayın grubu. TRT'nin yaptığının savulunacak bir tarafı yok. Kendileri zamanında D-smart platformunu satarken 1 seferliğine para vereceksiniz deyip sonradan biz bu yayınları ihale ile aldık yeni kanaldan yayınlayacağız diye yeni spor paketi açtılar paralı. Hiç uzaklara gitmeye gerek yok. TRT'nin şifreye girmesini eleştiren doğan grubu şampiyonlar liginde maçları şifreye girerek yayınlamadılar mı üstüne şifreyi vermeyerek d-smart şu kanaldan izleyebilirsiniz diye yaptığı anonslar yok mu. Eleştiri getireceksiniz kendiniz de önceden yapmayacaksınız. Sonradan duyarlı basın, özgür basın diye ayak yapmakla olmuyor bu işler.

MESUT RESMEN ALMAN ! (NTVSPOR)



Haberin linki: http://www.ntvmsnbc.com/id/24991315/

Ntvspor.net sitesi bilgisayarı açtıktan sonra msne bile girmeden açtığım sitedir ilk günden bu yana belirli kaliteye sahip bir sitedir. Her gün ne olmuş ne bitmiş diye bakarım. Magazin olarak gördüğüm siteler de var. Canım yalan haber okumak veya magazinleştirilmiş haber
okumak istediğinde site çok bu konuda sıkıntı çekmem. Son günlerde Ntvspor.net de magazinleşmeye gidiyor gibi duruyor yada ben öyle zannediyorum. Dün Özer Hurmacı'nın verdiği demeci psikolojik sakatım diye başlık atan bugün de yeni bir habere imza attı. Mesut Özil dün Almanya milli takımı ile ilk maçına çıktı ve bundan sonra Alman milli takım oyuncusu. Ntvspor.net de geçen yazı aynen şöyle: Almanya'nın Azerbaycan ile oynadığı maçın son dakikalarında oyuna giren Mesut Özil'in artık Türkiye'yi seçme şansı kalmadı. Zaten adam kafadan bizim takımı reddetti, belli nerde forma giyeceği. Seçimini yapmış. Bu tarz bir cümleye ne gerek vardı ki. Bizim milli takımı istemeyen bir adamı daha da milli takımımızla ilişkilendirmenin ne anlamı var acaba. Galiba fanatik, fotomaç gibi futbol gazetelerinde olan hastalık Ntvspor.net e de bulaştı. Erken tanı çok önemlidir hayat kurtarır. Ntvspor.net bu konuda erken tanı yapmalı.

12 Ağustos 2009 Çarşamba

Türkcell Süper Lig 2. hafta Hakemleri

15 Ağustos Cumartesi
19.30 Trabzonspor-Diyarbakırspor: Kuddusi Müftüoğlu
21.00 Ankaragücü-Manisaspor: Abdullah Yılmaz
21.45 Galatasaray-Denizlispor: Deniz Çoban

16 Ağustos Pazar
21.00 Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Serkan Çınar
21.00 Fenerbahçe-Sivasspor: Mustafa Kamil Abitoğlu
21.00 Ankaraspor-Gençlerbirliği: Selçuk Dereli
21.00 Kayserispor-Gaziantepspor: Hüseyin Göçek
21.00 Eskişehirspor-Bursaspor: Cüneyt Çakır

17 Ağustos Pazartesi
21.00 Beşiktaş-Antalyaspor: İlker Meral

BÖYLE BİLET FİYATI OLMAZ BAŞKAN



Geçen sene 44 tl olan kale arkası bilet fiyatları bu sene 55 tl oldu. Bu kadar da olmaz. Taraftarı yolunacak kaz gibi görüyor yönetim. Nasıl olursa taraftar alacak biletleri ben öyle böyle daha fazla kazanırım mantığı. Olmadı başkan. Deplasmanlara gittiğimizde diğer büyüklere başka fenerbahçe taraftarına başka fiyat uygulanırdı. Mesela 2004-05 sezonunda Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Galatasaraya 10 tllik kale arkası fiyatı uygularken, Fenerbahçe'ye 44 tl fiyat uygulanıyordu. Tek dolan tribünler Fenerbahçe tribünleriydi. Hadi başka yönetimlerin yaptığını az biraz anlarım da bana ne taraftardan ben alacağım paraya bakarım der geçer. Bizim yönetim kendi taraftarına böyle yapmaya devam ediyorsa Allah sonumuzu hayır etsin. O yaptığınız güzelim stadda boş sarı koltukları izlersiniz artık ne diyelim. Yönetim böyle şark kurnazlıkları yapacağına, elindeki oyuncuları bnservissiz yollamasaydı şimdiye kadar indirim ile daha fazla gelir elde edilirdi anlayana. Bir gün takıma canı gönülden bağlı olan taraftarı da küstürecekseniz kendi kendinize izlersiniz staddan.

11 Ağustos 2009 Salı

BORNOVA BELEDİYESPOR HALKAPINARA


Gazete Habertürk Ege ekini okurken rastladım habere. Bornova Belediyespor önümüzdeki sezon Beko basketbol liginde oynayacağı maçları halkapınar salonunda oynayacakmış. Yalnış bilmiyorsam bu salon bornova sınırları içinde ve ulaşım olarak da çok kolay bir yerde. İzmir'i bilenler bilir metronun hemen yanında yer alıyor. Her ne kadar ankarada olacağımdan maçlarına gidemeyecek olsamda izmirde olduğumda maçlarını kaçırmam herhalde. Burda belediye yöneticilerine büyük görev düşüyor. Bu salon çok büyük olduğundan anca büyük organizasyonlarda dolar. Belediye, bilet fiyatlarını çok düşük tutup bornovanın çeşitli yerlerinden servis kaldırarak aileleri ve gençleri maçlara çekerse hem boş tribünlere oynamaz hem de halka büyük bir hizmet sunmuş olur. Böyle bir hamle yapmadıkları takdirde boş salona oynanır maçlar. hiçbir anlam ifade etmez.

SCHUMİ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ


Felipe Massa sakatlandıktan sonra Ferrari'de schumi lafları dolaşmıştı. Birçok yarışsever bu haberle heyacanlanmıştı ama bugün haber sitelerinde yayınlanan haberlere göre alman pilot boynundaki sakatlıktan dolayı yarışmayacağını açıklamış.Büyük efsaneyi tekrardan izleme özlemi ile ne de çok sevinmiştim. Yıllardır Formula 1 yarışlarını Okay karacan anlatımı ve schumi resitalleri ile büyük beğeniyle izlerken son senelerde bu 2 izleme sebebi de ortadan kalkmıştı. Vuslat başka bahara da diyemiyoruz. Böyle fırsat bir daha gelmezdi. Schuminin resimdeki sevinç gösterilerini videolardan izleyemeye devam edeceğiz.

10 Ağustos 2009 Pazartesi

TUNCAY VİTES Mİ KÜÇÜLTÜYOR?



Bazı arkadaşlarımdan aldığım duyuma göre Tuncay Şanlı 1 sene kiralık olarak geri dönecekmiş. Eğer böyle bir görüşme varsa direk vazgeçsinler o anlaşmadan. Güya Avrupa'da oynamak için orta sıra ingiliz takımlarına bonservissiz oradan büyük takımlara gidecekti. Klübü Fenerbahçe'yi de bonservis bedeli ödemeden kaçar gibi bıraktı. Kendini üst seviye takımlara gitme aracı olarak gördüğü takım ligden düştü. Taraftarın en sevdiği futbolcuydu. Genç yaşta Fenerbahçe gibi bir takımın kaptanlığı verilmişti. Olmadı kaptanlığı hak etmiyordu. Liverpool dahil olmak üzere bir sürü takım Tuncayı istiyordu ne oldu gitsene kendini geliştireceğin takıma. Cesuryürek öldü, tuncay gibi futbolcuyu istemiyorum. Tuncay ile anlaşırlarsa bu sene Fenerbahçe maçlarını izlemem. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

ANDRE SANTOS



Spikerler Dos Santos dese de benim kulağıma Andre Santos demek daha hoş geliyor. Santosu ilk brezilya milli takımında sol bek olarak izlemiştim konfederasyon kupasında. Gözlerimiz hep Roberto Carlosu aradığındanmıdır bilinmez beğenmemiştim kendisini. Beğenmemem de haklıymışım çünkü ofans olarak çok daha iyi bir santos izledim fenerbahçe formasıyla. Dün Denizlispor maçında çok daha iyi bir santos vardı sahada. Pasları, top sürmeleri müthişti. Gözlerim bayram etti diyebilirim. Memlekete böyle oyuncuları getirmek lazım. Bir bakıma çok para harcasak da gelen oyuncuların kaliteleri geçen seneler ile kıyaslanamaz bence. Neyse konumuza geri dönelim. Andre Santos brezilya milli takımında oynuyor. Oradaki müthiş rekabet Santos için gelişimine önayak olacaktır. Brezilya milli takımına seçilmek için tekrar tekrar iyi performans göstermek gerekiyor. Bundan dolayı her geçen hafta daha iyi bir santos izleyeceğiz. Gözlemlediğim en büyük eksiği fizik kuvveti diyebilirim. Çok çabuk yoruluyor ama bunu da normal olarak görmek lazım. Brezilya ligi, konfederasyon kupası ve tekrar avrupadaki maçlar dinlenemedi tam olarak. Bu açığını da giderirse bir taraftar ve futbolsever olarak bir dünya yıldızını izleriz ülkemizde ve ayrıca 2 sene sonra transfer teklifleri ile fenerbahçenin kasasına çok büyük katkı yapar. Tabi önceliği kalmasın yönünde kullanmak isterim.

9 Ağustos 2009 Pazar

100. Yılda Ankaragücü


Bildiğimiz üzere ligimizin köklü ekiplerinden ankaragücü bu sene 100. yılını kutlayacak. Yanlış hatırlamıyorsam süper ligde 3 büyüklerden sonra 100. yılını kutlayan ilk takım. Geçen sene ankaragücü son anda düşmekten kurtuldu ama bakacak olursak yıllardan bu yana her sene daha kötü olan bir performansa sahipler. Bu sene başarılı olmak istiyorlardı vassell transferi bu bakımdan önemlidir. Ayrıca ismi çok geçmedi ama İncl'den henderson(yanlış olabilir isim) diye bir futbolcu aldılar. 1-2 genç Türk oyuncu ile de kadrolarını genişlettiler.

Herşey buraya kadar tozpembe ama TSYD kupasında oynanılan oyun bana hiç güven vermedi. Sezon açılışında taraftar ile futbolcular arasındaki gergin ortam sene sonunda veya ortasında gün yüzüne tekrar çok daha büyük şekilde çıkabilir. Dün diyarbakır önünde Ceyhun'un harika 2 harika frikik golü ile berabere kaldılar. Kısa Özetten elbette bişey anlaşılmaz ama az çok oynanılan oyunu bilen biri olarak bu sene düşme yolundaki en büyük adaylardan bi tanesi Ankaragücüdür. Bunlara yönetimin seçim kararı alarak daha büyük bir belirsizliğe sebep olmasıyla mutlu olunmak istenen sezonda kara günler görebilirler. Geçen sene Hikmet Karaman'ın ite kaka takımı ligde tutması, bu sene olmaz. 100. yılında ankaragücünü çok kötü günler bekliyor benden söylemesi.

LEBRON



Lebron James takımı Cleveland'ın sözleşme uzatma teklifini reddetmiş. 2010 yazı baya sıcak olacak.