25 Mart 2010 Perşembe

DEJAVU




Fotoğraf 2 sene önce kupa yarı yada çeyrek finalinde, Cüneyt Çakır'ın Gökhan Gönül'ü elinde top varken ona atılan toptan eğilerek kaçmasına sarı kart göstererek 2. sarı karttan atması anından. O maçtan sonra bir daha nasıl hakemlik yapacağını düşündüğüm bir hakemdi Cüneyt Çakır fakat ne hikmettir ki Avrupa'daki 1 numaralı hakemimizdir. Acaba bunda soyadının ne kadar etkisi var. Tıp kı Aytekin Durmaz'ın o kadar kötü hakem olmasına rağmen üst seviye maçlarda görev alması gibi. Maalesef torpil bu kurumun en büyük sorunudur.

Fotoğrafın olduğu maçta 10 sarı ve 3 kırmızı kart göstermişti Cüneyt Çakır ve son dakikada gelen golle galatasaray turu kazanan takım olmuştu. O maçı izleyen tüm Fenerbahçelilerin aklından çıkmamıştır Cüneyt Çakır. 2 yıl sonra yine Ali Sami Yen stadında yine Fenerbahçe-Galatasaray derbisine atandı. 2 yıl önce yaptıkları ortada olan bir hakemin aynı takımlar arasında oynanan maça verilmesini kimse açıklayamaz. Bana kimse 1 numaralı hakemimiz demesin. Tribünde atılan veya kendi atlayan taraftar olayı için daha önce başka örneklerinde saha kapatılan ama iş Galatasaraya gelince münferit diye geçen, Keita'nın tribünlere kasık ağrısı göstermesine ses çıkarmayan ama iş noumaya gelince kıyameti koparan ve benzer olayda volkana ceza veren federasyonun son darbeyi vurma anıdır bu maça Cüneyt Çakır'ı ataması.

Belleklerimizde tazeliğini koruyan Cüneyt Çakır'ın yönettiği Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin inşallah tekrarını izlemek zorunda kalmayız. İnşallah dejavu yaşamayız. Yenilirsek de inşallah hakemlerin değilde oyuncularımızın yaptıklarını yapamadıklarını konuşuruz. Bunları istemek de büyük iyimserlik.

23 Mart 2010 Salı

Özhan Canaydın'dan Sonra...





Sadece Galatasaray değil tüm spor camiası bir ağabeyini, Özhan Ağabey'ini kaybetti. Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en efendi ve dürüst başkanlarından biriydi kendisi. Sarı kırmızılı renklere gönülden bağlıydı.

Uzun bir süreden beri boğuştuğu kanser hastalığına dün gece yenildi. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Galatasaray'lılar seni asla unutmayacak...