29 Ağustos 2009 Cumartesi

AVRUPA LİGİ KURA DEĞERLENDİRMESİ


Öncelikle Fenerbahçe'den başlayalım değerlendirmeye. Fenerbahçe çok iyi takımlar çekti bana
göre ne zor ne de kolay rakipler. Steaua Bükreşten başlayacak olursak genelde bizim kluplerin küçümsediği ama onlara karşı başarı da elde edemediğimiz bir takım. Geçen sene şampiyonlar ligi elemesinde gs'ye rakip olduğunda lokum gibi kura değerlendirilmesi yapılıp boyumuzun ölçüsünü almıştık. Her sene belli bir seviyede olan bir takım steaua. Küçümsendiklerinde çok tehlikeli, dikkate alındığında ise rahat rahat 2 maçta en az 4 puan çıkarılacak bir takım. Transfer sezonunda gelir ve giderleri de çok olmamış. Goian'ı palermoya satmışlar. Twente ise hollandanın son dönemlerde yükselişe geçen ve iyi futbol oynayan ekibi. Geçen sene başarıda en önemli 2 oyuncuları arnautoviç ve nkufo idi. Arnautoviç'i intere sattılar ellerinde kaldı nkufo. AZ takımının geçen senelerdeki haline benzetiyorum twenteyi. Zico varken elenmiştik AZ'ye ama o zamana göre çok fazla fark var Fenerbahçe'de. Normal şartlarda en az 3 puan fazlası ise liderlik puanları olur bana göre. Sheriff takımını ise Beşiktaş ile eşleştiklerinde izlemiştik 2 sezon önce. Yorum yapmaya gerek yok. 6 puan haricini ben başarısızlık olarak görürüm.

Galatasaray ise Fenerbahçe'ye nazaran daha kolay takımlarla eşleşmiş gözüksede bence bize daha çok ters gelen takımlarla eşleşti. Tabiki Şu an galatasaraydaki futbolcu kalitesi ile pana hariç diğerlerine puan bırakmaması lazım. Belki deplasman da oynanacak bükreş karşılaşmasında 1 puan bırakma durumu var ama avusturya ekibine karşı 2 maçta 6 puan alması lazım. Panathinaikos ise daha çok bizim Türk takımlarına benziyor. Transfer sezonunda çok para harcayıp elindekileri ise parasız gönderen bir klüp imajı var. Geçen sene şampiyonlar liginde başarılı oldular. İyi de kadroları var. Gilberto Silva bu takımı çekip çeviren oyuncu. Unutmadan cisseyi kattılar kadrolarına. Bu 2 maçta 2 beraberlik yada 1 galibiyet 1 mağlubiyet normal olarak görüyorum. 3 ten fazla alınan puanlar lider yapacak olup 3ten az alınacak puanlar liderliğin değil 2. liğin gelmesine sebep olur.

28 Ağustos 2009 Cuma

TABATA VE 8 MİLYON EURO




Uzun zamandır Tabata ismi geçiyordu ama Demirören'in bu kadar da saf mı desem başka bişey mi desem karar veremedim her neyse işte ondan olduğunu düşünemezdim. Tabata'ya 8 milyon euro saymış antepten almak için. Fm yi ilk defa oynayan küçük çocuk bile bu kadar para vermez
29 yaşındaki bir oyuncu için. Ya antep başkanı çok uyanık, yada demirören çok saf yada her ikisi. Geçen sene Ernst'i aldıklarında demiştim beşiktaş saçma sapan transfer yapmayı bırakıyor diye ama adam olmaz bu başkanla beşiktaş. Allah tüm beşiktaşlılara sabır versin.

NTVSPOR FANTEZİ FUTBOL 4. HAFTA KADROSU



Bu haftaki fantezi futbol kadromuz bu şekildedir. Beşiktaş ve Kayserispor'a ekstra güvendik. Yüzümüzü kara çıkartmazlar inşallah. Takım kaptanlığını da Holosko'ya verdik. Haydi rastgele.

Resime tıklayarak daha net görebilirsiniz.

25 Ağustos 2009 Salı

NE İŞ OLSA YAPARIM ABİ



Uzun Atlama dünya rekortmeni Mike Powell'dan Usain Bolt'a gel 9 metre atla önerisine bolt "atlarım abi sen iste yeterki cevabı vermiş" Gerçi o bacaklarla yapmayacağı iş yok abimizin. Tekrardan kendisini kutlar başarılarının devamını dileriz.

KINSEY IS BACK


İlk olarak Salsa Basket'te gördüm haberi nasıl bir heyecanla okudum anlatamam. Son şampiyon olduğumuz sezonda takımın solomonla beraber en iyi oyuncusuydu. NBA hayalleri vardı olmadı süre alamadı cleveland'da tekrar döndü yuvasına diyebilirim. Bir tek eksik parça kaldı o da Aydın ÖRS hocamızdır. Onu da tekrar görsek daha başka bişey istemem. Varsın şampiyonlukları Aydın Hoca kaybetsin. Gerçi kaybetmez o da ayrı bir mevzu.

24 Ağustos 2009 Pazartesi

HABERTÜRK VE LUGANO HABERİ



HaberTürk beğenerek aldığım bir gazetedir. Çıktığından bu yana gazetedeki gelişmeleri gözlemleyebiliyorum. Bugün Fenerbahçe sayfasında altında isim olamayan bir haber vardı. Başlık da Lugano huzuru seçti şeklindeydi. Haberin detayında luganonun zenit ve panathinaikostan yıllık 3 milyon avroluk teklif aldığını ama huzurlu olduğu Fenerbahçe'yi seçtiğini yazıyordu. Sadece yazıyı yazanlara komik olmayın diyorum. Lugano'ya Fenerbahçe'nin verdiği tekliften daha fazla veren olsaydı kesinlikle giderdi özellikle menajerinin Juan Figer olduğunu söyleyeyim. Az çok olayları takip ettiğimizden durumu biliyoruz ama durum hakkında bilgisi olmayanları lütfen gazetede yer doldurma adına kandırmayın. Medyadan daha ciddi ve doğru haberler bekliyoruz. Zaten kaliteli olanlar izlenme ve okunma sayısı hergün artıyor.