3 Ekim 2009 Cumartesi

NE OLACAK BU MANCHESTER' IN HALİ



Belki klasik Türk basını gibi davranacağım ama yine değinmeden geçmek olmaz. Tabiki ilk puan kaybından sonra Ferguson'un B planı yok demeyeceğim ama yine United geçen senelerdeki başarılarına ulaşamayacak gibi. Bu öngörü için biraz erken olabilir ama yine de bu sene United geçen seneki oyununa yaklaşamıyor. Çekirge sıçraması misali manu bu sefer sıçrayamadı. Beşiktaş, Wolfsburg ve Sunderland karşısındaki oyun gelecek için büyük bir sorun teşkil ediyor. Bu akşam evinde Sunderland karşısında 1 puanı son dakika golü ile kazandılar. Ronaldo varken maça 1-0 önde başlıyorlardı, rakibin tüm önlemleri ilk önce ronaldoyu etkisiz hale getirmek üzerineydi. Bu sayede diğer oyuncular daha da rahat oynuyorlardı. Tabiki bu benim görüşüm katılmayanlar elbette olacaktır. Ronaldo gittikten sonra 0-0 başlamak daha yorucu oluyor ve bu da kötü oyuna sebep oluyor. Her ne kadar ligde iyi gitse de manu tehlike çanları çalıyor. İlk sinyali de Sunderland verdi.

2 Ekim 2009 Cuma

ÖZER HURMACI



Fenerbahçe taraftarın bu yaz Mehmet Topuz transferinden sonra gelişine en çok sevindiği futbolcuydu Özer. Geçen sene Aykut Kocaman'ın da öğrencisiydi. Youtube da videolarını hemen hemen tüm futbolseverler izlemiştir. Genelde Türk futbolcusunun yapısını bildiğimden Özer'e şüphe ile yaklaşmıştım acaba anlatıldığı kadar iyi performans gösterecekmiydi. Genelde altyapı eğitimleri ve mental yapılarından dolayı üst seviyeye çıkamıyorlardı ama Özer bunlardan farklıydı. Fenerbahçe Tv ye ilk çıktığında sanki yıllarca futbol oynamış tecrübe sahibi bir oyuncu havasındaydı. Kendinden emin ve hedeflerini net bir şekilde ortaya koyuyordu. Almanya'da büyüdüğünden etkili konuşamadığı Türkçesini geliştirmek için devamlı kitap okuduğunu söylüyordu. Gençleri bırakalım belirli yaştaki futbolcuların bile acaba kaçı kitap okuyordu. Aykut Kocaman yolunda ilerliyor. Özer'in en büyük şansızlığı çok yanlış zamanda fenerbahçeye gelmiş olmasıydı. Demek istediğim Daum zamanında gelmiş olması. Yönetim Daum'u takımın başına getirirken sadece lige odaklanmıştı. 3 sene üstüste şampiyon olmak için Daum biçilmiş kaftan ama avrupada başarısız olduktan sonra ligdeki başarının bi anlamı olmuyordu. Hedefe giderken sadece işine yarayacak oyuncuları oynatıyor, hazırlık maçında bile gençlere şans vermiyor daum. Yönetim lafa gelince genç kadro kuruyoruz, gençlere önem veriyoruz diye açıklamalar yapıyor ama açıklama ile tam tersi bir hocayı takımın başına getiriyor. Dün oynanan sheriff maçında ligde oynadığı maçlarda Özeri oyuna sürmek hiç gelmiyor aklına daumun. Zaten yaptığı değişiklikler hep aynı. Allah Özere ve onu fenerbahçe formasıyla izlemek isteyenlere sabır versin.

YOLA DEVAM



Kimi zaman erişim sorunu, kimi zaman fırsat bulamama sayesinde bloga zaman ayıramadım. Yeni bir laptop aldım ve bundan sonra daha fazla aktif olacağım. Bu süre zarfında blogu boş bırakmayan değerli arkadaşım Serkan'a teşekkür ederim. Eurobasket2009 yazılarıyla çok değerli yorumlarını bizimle paylaştı.