5 Kasım 2009 Perşembe

SUÇLULAR BULUNDU




Stadımızda oynan Galatasaray maçında sahaya atılan yabancı maddelerle ilgili Kulübümüz detaylı bir tespit çalışması yaptı.

Günlerce süren titiz çalışmalarda önce sahaya atılan yabancı cisimlerin tribünlerin hangi bölgelerinden geldiği belirlendi. Daha sonra güvenlik kameralarının görüntüleri ve fotoğraflar üzerinde yapılan ayrıntılı incelemede sahaya yabancı cisim atanların oturduğu koltuklar ve stada giriş yaptıkları kapılar da tespit edildi.

Stadın farklı tribünlerinden sahaya yabancı cisim attığı belirlenen 8 kişinin fotoğrafları ve görüntüleri Kulübümüz tarafından İstanbul Valiliği Spor İl Güvenlik Kurulu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Spor Asayiş Bürosu'na ve Türkiye Futbol Federasyonu'na verilecek.

Kulübümüz sahaya yabancı cisim attığı saptanan 2 kişinin kombine kart sahibi taraftar olduğunu da belirledi. Bu kişilerin kombine kartları da iptal ediliyor.

Ayrıca kulübün uğradığı maddi zararlar nedeniyle bu kişiler hakkında yasal başvuru yollarına da müracaat edileceği bildirildi.




Derbide sahaya atılan yabancı maddeleri atanları tespit etti fenerbahçe. Derbiden bu yana sanki bundan önceki tüm derbiler çiçekler arasında oynanmış gibi fenerbahçeye saldırılar oldu. Yönetimin bu işi organize ettiği yönünde eleştiriler vardı. 2007 de şampiyonluğun ilan edildiği maçtan sonraki maç galatasaray maçıydı ve olanları dünkü gibi hatırlıyorum. Sahaya her saniye onlarca su şisesi atılıyordu.Hiç münferit olay olarak da durmuyordu. O zamanlar onları planlayanların bugün konuşmaya hakkı yoktur, dürüst edebiyatı yapması da çok komiktir. Olaysız geçsin diyoruz ama bilinç altımızda olayların kendisi apaçık durmakta. Çok ağır yaptırımlarımız olsaydı ve bunları uygulayabilecek federasyonumuz olsaydı kimse bunu yapmaya yeltenmezdi. Avrupa kupalarında hiç bişey yapamıyoruz yemiyor. O kadar olumsuzluk arasında fenerbahçe yönetiminin yaptığı bu olumlu hareket alkışlanmalı. Ne güzel atasözlerimiz var "iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır" diye.



4 yorum:

caglar dedi ki...

maximus hani yabancı maddeleri galatasaray tribünü atmıştı Pişkinliğinde Bu Kadarı postundaki yorumda böyle diyordun bi daha böyle suçlamalarda bulunurken iyi düşün derim

Maximus dedi ki...

@caglar

senin verdiğin linkten sonra fikrim değişti. Yorumda bulunduğum videoyu izleyince gs tribünlerinden geliyor gibi. yine sadece o videoyu izlemiş olsam ama yine o yorumu yapardım ama işin aslı öyle değilmiş. At gözlüklü değilim çok şükür.

Reyes dedi ki...

degilsin valla atifim :) kim ne derse desin gs-fb iliskilerinde objektiflik aramaya gerek yok.

Maximus dedi ki...

Arkadasın verdiği linkten sonra hala yok gs tribünden geldi demedim. konuşulması gereken benim düşüncelerim değil. Kimsenin yapmadığını fenerbahçenin yapmasıdır. İnşallah herkese örnek olur. Masum değiliz hiçbirimiz