5 Kasım 2009 Perşembe

Debrecen Ve Şampiyonlar Ligi E Grubu


Bu sene de her sene olduğu gibi Şampiyonlar Ligi'nde kıyasıya bir mücadele, sürpriz sonuçlar ve sürpriz takımlar var. Bunların arasında Rubin Kazan son dönemde dikkat çeken bir ekip ve dün de güzel oynayıp bir puan alabildi. CSKA da genç oyuncularıyla mücadele ediyor ve muhtemelen Avrupa Ligi'ne kalacak.


Ama bir de henüz puanı olmayan iki takımdan biri olan Debrecen var ki, bir şekilde turnuvaya renk katıyor. Liverpool deplasmanında çok atak oynadılar, yenildiler. Lyon'a yenildiler. Kendi evlerinde Fiorentina'ya mağlup oldular, 3 gol attılar. Dün de İtalya'da 5-2 yenildiler.

Yalnız Macaristan tarihinde Şampiyonlar Ligi'ne katılan ikinci takım olan Debrecen çok cesur oynuyor. Tüm maçlarda pozisyona giriyor. Goller buluyor. Hele dün Debrecen'de skoru 4-1'den 4-2'ye getiren golü atan siyahi futbolcu kardeşimiz, herhalde maçı çevirebileceğini ummuş olacak ki , kaleciden topu alabilmek için bayağı bir çekişti.
Oldukça şanssız bir gruba düşen Debrecen "Kapanayım bari hayatımdaki ilk puanlarımı alayım, fazla atak yapmayayım." demiyor da sürekli golü kovalıyor. Halbuki alınacak bir puan manevi anlamda onlar için çok önemli.
Sonuçta Debrecen hücumu düşünen cesur futboluyla turnuvaya renk katan takımlardan biri oldu. Ama biz o rengi "başka takımların" katmasını beklerdik haliyle. Kontrollü oyun her zaman gereklidir ama biraz da atak yapmak, ofansif oynamak, golü düşünmek gerekmez mi?


Bu Avrupa futbolunda şu an pek esamesi okunmayan Macaristan'ın da Dünya Kupası elemelerinde bize göre daha zorlu bir grupta yer alıp da, Türkiye'den daha fazla puan çıkardığını da antr-parantez olarak ekleyelim.


Üçüncülük için Fiorentina aday gösterilirken, bu grubun yıldızı Liverpool dünkü maçta Lisandro Lopez'in son dakikalarda attığı golle Avrupa Ligi'ne göz kırptı. Lyon ise hep aynı. Çok oturmuş bir sistemi var, ve her sene de belli bir yere gelebiliyorlar.
Neticede futbolun güzelliği beklenmedik takımların beklenmedik performanslarıyla pekişiyor. Geçen sene Cluj yaptı bunu, bu sene de Rubin Kazan, ve puan alamasa da Debrecen gibi takımlar da göze hitap eden bir futbol oynuyorlar. Ve Urziceni'yi de unutmamak gerek.

1 yorum:

katmandu dedi ki...

güzel bir yazı olmuş sağol...
rubin kazan ders niteliğinde bir savunma örneği verdi... futbolda kaleni savunmanın oyunu çirkinleştirmek olmadığını bize hatırlattılar öyle ki maçı beraber seyrettiğimiz barça sempatizanı arkadaşlarım bile kazan'ın gol atmasını diliyorlardı...