13 Eylül 2009 Pazar

Galatasaray- Beşiktaş 3-0


Bir çoklarına göre sonucu önceden belli olan maçta beklenen oldu. Galatasaray'ın iyi oynamamasına rağmen kazanmasına bir kaç haftadır şahit oluyoruz. Ama bu sene hücum silahları fazla olan Galatasaray, yine duran toptan ilk golü buldu. Beşiktaş aslında oynaması gerektiği gibi oynadı, alan daraltarak, pres yaparak Galatasaray'a top yapma şansı vermedi.

Ama neticede hala ideal 11'lerini bulamamış olmaları, gerekli değişikliklerin çok geç yapılması ve Mustafa Denizli'nin maç önceki demeçlerinde ısrarla söylemesine rağmen kanatların kapatılamaması sonucu hazırladı.


Galatasaray'da ise forvet ile savunma hattı arasındaki 40-50 metrelik boşluklar ve sol kanadın özellikle iki maçtır çok aksaması düşündürücü. Ama zorlu Panathinaikos maçı sonrası Kasımpaşa maçı pek zor geçmeyecektir. Bu tabloya bakıldığında Galatasaray'ın 10. haftaya kadar fire vermeden gitmesi beklenebilir. Çünkü Galatasaray kötü oynadığı zamanlarda dahi kazanmayı başaran bir takım görüntüsünde.


Maç içinde Beşiktaş Serdar Özkan'la ayakta kaldı ve önemli pozisyonlar yakaladı ama santraforsuz çıktığı maçta Serdar'a destek verecek ikinci bir adam yoktu. Yusuf'un kendi çapında attığı çalımlar bir yere kadardı ve saha içinde Nihat'ın topla buluştuğu anlara sayacak olsanız bir elin parmağını geçmezdi. İkinci yarıda oyuna giren Bobo'nun bedeni sahada, ruhu kim bilir hangi takımın yanındaydı. Bu sene Bobo'dan üst düzey verim beklemek de hayal olur. Beşiktaş'ın acilen toparlanması lazım. Geride kalan 5 maçta üç gol atılması da forvette yaşanan ciddi sıkıntının bir göstergesi.


Galatasaray'ın da orta sahada daha agresif bir futbol sergilemesi ve bazı futbolcuların iyice form tutması halinde, önünde kimsenin duracağını zannetmiyorum. Şimdi önümüzdeki Panathinaikos maçına bakalım.

Hiç yorum yok: