17 Eylül 2009 Perşembe

Euro Basket 2009- Çeyrek Finalde Sirtaki- 3'ten Geriye Sayım

Evet, Türkiye iyi bir mücadelenin ardından grupta ilk ikiyi garantilemişti ama son maçta Slovenya'ya ucuz bir şekilde yenilince grup ikincisi olup Yunanistan ile eşleştik.

Şimdi burada, biraz karamsar da olsa, ilk aklıma gelen senaryoyu söylemek istiyorum. Bu Yunanistan bizi yener; fark atamazsa, zar zor yener, mertlikle yenemezse hakemlerle yener, pota altından yenemezse 3'lük ata ata yener.

Niye? Türkiye'nin daha önceki turnuvalardaki performanslarını hatırlayalım. Çok iyi başlayıp, sonlara doğru düşen bir görüntü çizmişti. Gene öyle olacağı kanısındayım. Yunanistan karşısında savunmada ilk dakikalarda bocalarsak, fark açılır ve bu sefer kapatamayız. Bu tip maçlarda şans faktörü de hep Yunanlılar'dan yana olmuştur. Kaldı ki, son maçlarda hakemler dikkat çekecek şekilde aleyhimize yanlış kararlar vermeye başladılar. Yunanistan FIBA'da lobisi çok güçlü bir ülke. Bu maçta da adil bir yönetim beklemiyorum.

Bizde Ersan İlyasova en güvendiğim oyuncu, onlarda ise Spanoulis ve Bourousis'e ek olarak ekstra motive olup çıkacak takımın geri kalanı. Ve de buluştuğu bütün boş toplarda 3 sayıyla cezayı kesen (başka da hiç bir meziyeti olmayan) dünyanın en iyi şutörlerinden!!!!!!! Fotsis tabii ki.

Neticede bu senaryo gerçekleşirse, bizim bu turnuvadaki yerimiz 8.liktir. çünkü bu maçı kaybedersek klasmandaki diğer maçları da kaybederiz. Sıralama da - bana göre-aşağı yukarı şöyle olur:

1- İspanya
2- Rusya
3-Yunanistan
4-Slovenya
5-Fransa
6-Sırbistan
7- Hırvatistan
8- Türkiye

Yarını bekleyelim, görelim.

Hiç yorum yok: