16 Eylül 2009 Çarşamba

Euro Basket 2009- Slovenya Türkiye Maç Öncesi Analizi


Hepimizin bildiği gibi bugün Euro Basket 2009'da grup maçları noktalanıyor ve eşleşmeler bugün belli olacak. Dünkü Yunanistan maçını kazanan Fransa grubu namağlup lider bitirdi. Yunanistan ise Rusya'nın Makedonya'yı da yenmesinden sonra üçüncülüğe geriledi ve Slovenya maçını kaybedersek, çeyrek finaldeki rakibimiz olacak. İlk yarısını izleyebildiğim müsabakada Fransa'nın eleme maçlarından çok farklı bir havaya büründüğünü ve takım savunmasını çok iyi yaptığını, takıma sonradan katılan oyuncuları çok etkili kullandığını gördüm. Çeyrek finali geçmeyi başarırsak, ileriki turlarda karşılaşma ihtimalimiz yüksek.

Neyse, biz kendimize bakalım. Slovenya yıllardan beri oynadığımız bir ekip. Kadrosu belli. Smodis'in sakatlığı halen sürmekte, oynayıp oynamayacağı belli değil. Ama kadroda Lakovic gibi bir yıldızın olması büyük avantaj. Çiçeği burnunda Efes Pilsen'li Nachbar da bu maça ağırlığını koyabilecek isimlerden. Ama Lakovic maç başına 35 dakika gibi ortalamalarla sahne alıyor ve alternatifimi Dragic de sakat. İlk yapmamız gereken Lakovic'i durdurmak olmalı. Bu konuda Ömer Onan'a güvenebiliriz. Takım savunmamız şu an tüm Avrupa'yı kendine hayran bırakmış durumda, bu konuda bir şüphemiz yok. Ama bize karşı da iyi savunma yapan takımlara karşı hücumda sıkıntı yaşadığımız da gerçek. Bu maç artık sıradan bir sıralama maçı olmaktan çıktı, bu maçı kazanamazsak çeyrek finalde Yunanistan karşısında sıkıntı yaşayabiliriz. Hırvatistan daha dişimize göre bir ekip, bu sefer Efes Cup'ta maçın rövanşını alabileceğimizi düşünüyorum. Hırvatistan'dan sonra, yarı finalde muhtemel rakibimiz yine Rusya'yı devireceğini düşündüğümüz İspanya olacak. İşler burada yazdığımız gibi rahatlıkla yürürse, Yunanistan veya Fransa ile altın madalya için kapışacağız.

Tabii, öncelikle Slovenya maçını kazanmak şartıyla ... Haydi 12 Dev Adam geçmiş hesapları bir bir kapattın, Slovenya'dan 2007 yılının rövanşını da al, sevindir bizi. Sana güveniyoruz ...

Hiç yorum yok: