14 Şubat 2010 Pazar

MANİSASPOR 2 FENERBAHÇE 2



Herşey güzel başlamıştı Manisa'da Fenerbahçe adına. 2. dönemden itibaren başlayan artan form düzeyi en yüksek mertebeye yükselmişti. Fenerbahçe takır takır pas yapıyordu. Fenerbahçeyi bu kadar seri ve hızlı pas yaparken hiç seyretmemiştim. Bu maçtan Fenerbahçenin galip ayrılmaması çok düşük bir ihtimal olarak gözüküyordu oyuna bakıp değerlendirme yaptığımızda. Manisa ise bu dakikalarda ne yapacağını bilemez haldeydi. Nitekim o dakikalarda Özer'in yerden pasında alex'inde asisti paylaşmasıyla baroni öne geçiriyordu Fenerbahçe'yi. Öne geçince hemen aklıma Antep maçı gelmişti ama oynanan oyun ve sahadaki 11e bakınca mümkünatı yok diyorsunuz. 27. dakikaya kadar Fenerbahçe manisada istediği gibi at koşturuyordu. Maçın en önemli hamlesi o dakikada Reha Kapsal'dan geliyordu. Kemal Okyay'ı oyundan alıp yerine Mehmet Nas'ı sürdü. Mehmet Nas oyuna girdiğinde ortasaha daha kalabalıklaşmıştı manisa adına. Fenerbahçe yine pas yapıp oyunu yölendiriyordu ama Mehmet Nas öncesi gibi değildi. Topa sahip olan takım 69 a 31 fenerbahçeydi. İlk Yarının son dakikalarında Mehmet Nas cezasahasının ortasına doğru yaptığı ortada isaac çok güzel şekilde kafayla golünü atıyordu. Futbolun adaleti yok denir ya bu ilk yarı o söz için bir ispattı. Beraberliği yakalayan manisa defansın arkasına yolladığı topla simpson'ı buluşturdu ama volkanı geçen simpsona Gökhan Gönül engel oluyordu. Devreye 1-1 eşitlikle giriyorduk ama yine de ilk yarıda oynanan oyunu sürdürürsek galip gelirdik.

2. yarı ilk yarıdaki gibi olmasa da Fenerbahçe maçın hakimiydi, pozisyonları bulan oyuna hakim olan taraftı. Mest olmuştum oynanan oyundan dolayı ama goller kaçıyordu acaba bu pozisyonları ararmıyız diye de aklımdan geçiriyordum. Tam o anda yönetmen Gökhan Ünal'ı gösteriyordu. Bende aynı görüşteydim yönetmenle ama bizimle en fazla aynı görüşte olması gereken isim bizden farklı düşünüyordu. Semih belli dakikadan sonra yoruldu etkisiz oluyordu. Semih-Gökhan Ünal oyuncu değişikliği yapılarak ortasahada zayıf düşmezdik ama sekerek oyundan çıkan isim maçın başarılı isimlerinden biri Mehmet Topuzdu. Bu değişiklik olduğunda dakika 82 idi ama 70lerin başında yapılması gerekiyordu bana göre. Emre de oyundan alınınca Fenerbahçe ortasahada iyice düşmüştü. Nitekim defanstan dönen topların hepsi manisalı futbolcularda kalıyordu. Güven birkaç kez bu durumdan yararlanamadı ama isaac ilginç bir vuruşla manisayı uzatmalarda öne geçiriyordu. Daum ortasahadan vazgeçerek az kalsın 1 puandan da oluyordu ama sonradan oyuna giren Gökhan Ünal çok güzel yükselerek beraberliğe getiriyordu 90+6da. 1 dakika kalmıştı ama uzatmaların bitmesine ama 2 gol sevinci ve manisasporlu oyuncuların devamlı kendilerini yere bırakmaları sayesinde 4-5 dakika oynanmıştır. Hakem 30 saniye ekstradan oynatarak maçı bitiriyordu. Bu uzatma sürelerini asla beraberlik için bir bahane olarak görmüyorum ama oynamak isteyen takımlar için hakemler oyun bozan takımların ekmeğine yağ sürüyorlar. Bu konuda kendi içlerinde bir özeleştiri yapmalılar.


Genel anlamda maçtan bahsedecek olursak alınan skordan memnun olmasam da oynanan oyundan çok memnundum. Belki ligde bize şampiyonluk getirmez bu oyun ama avrupada üst seviye takımlar karşısında avantaj. Oynanan bu oyunun sürmesi en büyük dileğim. Kaçan puanlar telafi edilir ama güzel oyun izlemek bu puanlara değer.

Hiç yorum yok: