23 Kasım 2009 Pazartesi

Vestel'e Terfi Edemeyenler

Dün 3 puan ve liderlik beklentisiyle sahaya çıkan Galatasaray'ın umduğu olmadı. Manisaspor'un sahaya yayılışı ve sistemi doğruydu.

Akıllı bir oyunla puan almayı başaran Vestel Manisaspor, bir iki yabancı takviyesiyle daha üst sıralara çıkabilir. (Zaten Trabzonspor'un nasıl Manisaspor'un üstünde yer aldığına hala şaşmaktayım) Yalnız, yabancı oyuncu tercihinde dikkatli olunmalı ve "kesinlikle" yabancı kaleci alınmamalı. Çünkü İlker iyi bir kaleci ve kendisine daha çok şans verilmeli.

Galatasaray ise mutlaka ama mutlaka yabancı stoper almalı. Çünkü savunmanın göbeğinin durumu içler acısı. İleride kaliteli bir Avrupa takımı, bu savunmayı ve kale dışında heryerde bekleyen Leo Franco'yu keklik gibi avlar. Ve yenilen basit gollerden sonra, Arda'nın şık çalımları, Sabri'nin çalışkanlığı, Mustafa Sarp'ın hırsı ve Kewell'ın milimetrik pasları da boşa gider.

Son yıllardaki savunma zaaflarından ve sırf bu yüzden alınan mağlubiyetlerden bir ders çıkarma vakti geldi de, geçiyor bile. Mutlaka önlem alınmalı.

Hiç yorum yok: