27 Kasım 2009 Cuma

Ağır Fatura

Fenerbahçeli futbolcu Kazım Kazım'a Beşiktaş maçındaki hareketlerinden dolayı PFDK tarafından 4 maç ceza verildi. Kazım'ı az çok tanıyoruz. Yani; sahada yer yer laubali hareketleri olan, disiplin problemi olduğu düşünülen bir oyuncu. Kırmızı kartta da hatası var. Ancak.......

Kazım'ın tüm maç içerisindeki ve maç bitiminden soyunma odasına gidene kadar olan hareketlerinde, "4 Maç" gibi bir ceza almayı gerektirecek bir durum göremiyorum. İngilizce olarak sarf ettiği kelime grubu, aslında bir sürü futbolcunun ağzına sakız gibi yapışmış ve Türkçesi itibarıyla günlük hayatımızda dahi yer eden bir özelliğe sahip.
Pozisyon anında takımı adına bir şeyler yapıp, maçı çevirme gayretinde olan Kazım'ın ağzından o anki hırsla ağzından ilk fırlayan laf... Çünkü Kazım bunu bir küfür olarak değil de, bir protesto sözü olarak görüyor. Tabii, cezası var ama 4 maç değil.

Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Kadıköy'de maç öncesi rakibine vuran Bilica 2, maç içinde rakibine yumruk atan Keita 3 maç ceza aldı. Kazım ise küfürden 4 maç ceza aldı. ( Küfür dışında başka vukuatları da varmış söylenildiğine göre...)

Hangi takımı tutarsak tutalım, olaylara biraz nesnel bakmakta fayda var. Çünkü bu olaylar ve bu yanardöner kararlar, takımların birebir mağduriyetini veye menfaatini aşıp, daha büyük bir sorun halini aldı. Burada bir sorun yok gibi görünse de, aslında bir adalet ve vizyon sorunu olduğu açık.

Hiç yorum yok: