22 Kasım 2009 Pazar

ANLAMADIĞIM NOKTA



Galatasaray yaptığı sahtekarlık ve Fenerbahçe maçında çıkan olaylardan sebebiyle aldığı cezalar açıklandı. Her yerde var cezalar uzun uzadıya yazmaya gerek yok. Verilen cezalarda gözüme çarpan bazı noktalar var. Bu noktalar federasyonumuzun etliye sütlüye karışmama prensibi ile çalıştığını gösteriyor. Şimdi bu göze çarpan noktaları yazalım.

Galatasaray yaptığı sahtekarlıktan dolayı bu zamana kadar oynadığı maçların hepsinde hükmen mağlup sayıldı.Normal mağlubiyette alması gereken 1 puan da verilmedi ve üstüne 5 puan da ceza verildi. Cezalar verilmeden istifalar geldi ki bu yapılan sahtekarlığın kabul edilmesiydi ama federasyon ne yaptı. Galatasaraya yaptığın sahtekarlık da olsa bu ligde oynayabilirsin dedi. Hesap yapanlar var kalan 24 maçında 20 galibiyet alırsa ligde kalacak kalamayacak diye. Şimdi Galatasaray ligde kalsa bunu kim nasıl anlatacak. Federasyon bu kararı alarak kitabına uygun olarak uygulamamıştır kuralı. İlerde sahtekarlık yapan kimse düşürülmeyecektir. Eğer ligden düşürülseydi ne sponsoru kalacaktı ne tribün geliri ne de salon geliri vs. vs. Kimse bundan sonra buna yeltenmeyecekti çünkü sonucu ligden düşürülme olacaktı ama artık biliyor ki düşürülme olmayacak. Acaba alınan bu kararda sponsor ülker firmasının parmağı var mı.


2. enteresan nokta ise Fenerbahçe maçında sahaya giren ve basketçilere saldıran taraftarlar yüzünden alınan 4 maçlık ceza. Aynı olayın benzerinde verilen 5 maç ceza var Fenerbahçeye. Aslında 5 maç da az o da ayrı bir tartışma. Bu olayın diğer olaydan ne farkı var acaba. Federasyon herkese mavi boncuk dağıtarak rezil bir yönetim gösteriyor. Fiba başkanlığına giden her yol mübahtır.

3 yorum:

Reyes dedi ki...

GS li olarak ligden çekilsek daha iyi olur düşünüyorum. Bana göre gereken cezalar verilmiştir. GS takımı başından beri bu olayı kabullendi ve gereken kişiler uzaklaştırıldı diye düşünüyorum. Kimse bana cezalar az demesin. Zaten ligden düşürülme seviyesine gelmişiz. Sarı-Lacivert gözlüklerden öyle görünüyo olsa gerek..

Maximus dedi ki...

düşürülme seviyesine gelmek ayrı düşürülmek ayrı aydın. Eğer direk düşürürsen bir daha kimse yeltenmez böyle sahtekarlıklara.

ayrıca sarı lacivert gözlüklerle bakmıyorum baksam 5 bizim aldığımız 5 maç cezaya da çok az demezdim.

Sonuçta federasyon herkese böyle davranıyor ne şiş yansın ne kebap.

Evine giren hırsızı yakalıyorsun sonra adamın elinden çaldıklarını alıyorsun ve hadi git bir daha görmeyeyim diyorsun. Ya bir daha gelirse.

Serkan2901 dedi ki...

Ülker firmasının ucunun nerelere gittiği düşünülürse, burada "ince" hesaplar döndüğünü anlamak zor olmaz. Bu yeni örnekten sonra da Federasyon'un da (en genel anlamda tüm spor dallarını da içine alarak konuşuyorum) olaylara temiz, adaletli ve ülkenin sportif kalkınmasına katkı sağlayacak şekilde bakmadığı bir kere daha ortaya çıkmıştır. Galatasaray ligden düşürülsün.