9 Kasım 2009 Pazartesi

Diyarbakır Akşamı


Hafta içindeki duygusal açıklamalardan sonra, Diyarbakırspor'un sahadaki yerini alması sevindiriciydi. Maçı yorumlamadan önce de Diyarbakırspor hakkında biraz konuşmakta fayda var.

Kısıtlı bütçesine rağmen, alabileceği en iyi oyuncuları transfer eden Diyarbakırspor, sezon öncesi de hazırlık kampı yapamadı. Özellikle 2. hafta Trabzonspor'a iki gol birden atarak yıldızlaşan Tazemeta, maç oynanmadan 4 gün önce transfer edildi. Diğer forvet Mendoza da daha önce Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşamış bir oyuncu ve Belçika'da top oynadı. Yapısı itibarıyla da Diyarbakırspor'un ligde göze hoş gelen bir futbol ortaya koyduğunu söyleyebiliriz.

Dünkü maçta ilk 22 dakika çok istekli ve pres yapan bir Diyarbakırspor vardı. Güzel bir de gol attılar. Ancak Galatasaray futbol oynamayı hatırlayınca kalelerinde golleri gördüler.

Galatasaray'da Sabri çok özverili mücadele etti. Özellikle son haftalarda isabetli ortalarda yapabilen :) oyuncu güzel bir de gol attı. Ama korner direğinin yanında Tazemeta'yı ayağından tutup indirmesi kendisine yakışmadı.

Sonuçta Diyarbakırspor'un gücü maçı kazanmaya yetmedi ama bazı futbolcuların özellikle bu maçtan sonra da hakem hatalarından yakınmaları hoş değildi. Çünkü bu söylemler hep tek taraflıydı ve ev sahibi takımın maç içindeki gerginliği zaman zaman istenmeyen görüntülere sahne oldu.

Sonuçta önümüzdeki haftalarda daha sakin ve kontrollü olmak, Diyarbakırspor'un bir kaç basamak daha yukarı çıkmasını sağlayabilir.

Hiç yorum yok: