10 Ekim 2009 Cumartesi

Ettore Messina' lı Real Madrid - Utah Jazz

NBA takımlarının her yıl sezon öncesi dönemlerinde Avrupa'ya gelip hazırlık maçları yapmalarına artık aşinayız. Bu sefer Ettore Messina önderliğinde sezona flaş transferlerle giren Real Madrid'de bu maçlardan birinde kendini gösterdi.

Tabii, Avrupa basketbolu ne kadar ilerlerse ilerlesin, takım bazında hala NBA takımlarının çok çok gerisindeler. Neticede şov amaçlı bir müsabaka oldu, görsellik ön plandaydı. Biz de Utah'ın gelecek vaat eden çaylaklarını ve Real'in yeni transferlerini gördük.

Siena'dan beğendiğim oyuncu Kaukenas ve yanında Darius Lavrinovic, başarısız bir NBA macerası sonrası Rusya'da da bekleneni veremeyen Garbajosa, genç Sırp yıldız Velickovic, Tau'dan Arjantinli Prigioni ve Barcelona'dan Vidal'ı alan Real özellikle Messina gibi Avrupa'nın en iyi antrenörlerinden birini transfer ederek hedef büyüttü. Ama daha oturmuş bir kadrosu olan Barcelona futbolda olduğu gibi basketbolda da bu sezon bir adım önde olacaktır. Zaten Real'in bu seneki atılımının sadece futbol bazında olmadığını görmüş olduk.

Maç esnasında, özellikle oyunun koptuğu anlarda, Kaan Kural'ın Real'in futboldaki flaş transferlerinden girip ufak çaplı bir futbol geyiği döndürmesi de ilginçti. Utah'ın bu sezon Play Off'larda yer alabileceğini bile sanmıyorum, fazlasıyla tatmin olmuş heyecansız oyunculardan kurulu bir takım.

Ettore Messina'nın adı bazı NBA takımlarıyla da anılıyor. Kimbilir, kapıyı Messina aralarsa, belki Avrupa'nın bazı kaliteli antrenörleri de yakın zamanda onu takip edebilir. Şimdilik uzak bir ihtimal ama ileride neden olmasın?

Hiç yorum yok: