7 Ekim 2009 Çarşamba

Pes mi Fifa mı ?




Pes mi Fifa mı ? Sorusu yıllardır tartışılır. Aslında tartışmanın galibi hep bellidir Pes tabiki. Playstation1 den bu yana Pes fanatikleri milyonları aştı. Bizde o dönemden bu günlere kadar her serisinde yüzlerce binlerce maç yaptık diyebiliriz. Aşırı derecede bir Pes fanatiği olduğumu söyleyeyim tartışmaya girmeden önce.

Son dönemde tartışma biraz alevlendi. Fifa fanatikleri forumlarda biraz daha söz sahibi olmaya başladılar. İster istemez insanda bir soru işareti doğuruyor. Bende kulağımı dolduran ufak fısıltıların esiri olarak Playstation 3 için Fifa 2010 oyunu aldım. Bu gune kadar Fifa'ya para vereceğim aklımın ucundan geçmezdi. Oyunu ilk aldığımda grafikler yine hemen bıktıracak izlenimi veriyordu taki oyunun içine gireseye kadar. Hiç Fifa oynamamış biri olarak ilk işim controllerden tuşları PES ayarlarına getirmek oldu. Ardından iki üç maç sonra oyuna ısınmaya başlıyosun. Arkadaşlarla yapılan bir kaç maç ile zaten toplu bir şekilde oyundan haz alındığı hissediliyor. Zaten ister istemez ardından maç trafiği geliyor. En büyük artısı oyuna yeni başlıyanla eski pes bilen arasında çok fark yaratmıyor. Aslında ufakta olsa dip nokta sayılır. PEs oynarken yeni arkadaşları aramıza alamazdık. Çok rahat maçlar karşı tarafın canını sıkardı. Messi ile alıp topu kimseye vermeden dakikalarca ayağında tutabiliyordun. Fifa oyun içi motorunda yorgunluğu çok iyi düzenlemiş. Oyuncu tamamen yorulup bitmiyor. Bir iki pozisyon üst üste gelince pozisyon yorgunluğu yaşayıp ayağındaki topu kolaylıkla kaptırıyor Messi olsa bile. Diğer taraftan pas şideti ayarlanması orta şiddetini belirleme kolay adam geçememe (Pes'te içinden geçme gibi) kalecilerin daha iyi olması kolay gol olmaması gözüme çarpan oyunu dahada güzelleştiren etkenlerden bir kaç tanesi. Fifa zaten menü ve lisans zenginliği ile Pes'ten bir kaç adım öndeydi. Oyun içi oynanabilirliğide artırınca benim gibi fanatik bir Pes hayranını bile kendi cephesine çekmesini bildi diyebilirim.

Son sözü söylemeden önce PES 2010'u beklemekte yarar var. Demosunu beyenmediğimiz oyunun belki full versiyonu yüreklerimize su serpebilirir.

1 yorum:

Maximus dedi ki...

güzel yazı metinim. devamını da bekliyoruz pes10 çıkınca.