19 Ağustos 2009 Çarşamba

YENİ YAYIN İHALESİ



Federasyon'un Digitürk ile sözleşmesi bu sene sona eriyor ve önümüzdeki yaz tekrar ihaleye açılacak. Bir önceki ihaleye nazaran çok çekişmeli geçecek. Bir önceki ihalede bugünkü ihaleden farklı isimler yok. Süpriz Telekom, favori digitürk ve plase Aydın Doğan. Bu linkte eski ihale bilgilerini görebilirsiniz.

http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/278279.asp


Geçen ihale resmen patlamıştı. Aydın Doğan teklif vermeden çekilince Digitürk de muhammen bedel ile aldı. Bu sefer D-smart ile Aydın Doğan çok fazla rekabet getirecek bu sene. O kadar decoder sattılar. Teklif vermeme gibi durumları yok hatta ben almalarını bekliyorum.

Asıl önemli konu Federasyonun ihaleye tek paket halinde değil birkaç seçenekle çıkacak olması. Yani tüm hakları bir olarak değil ayrıca internet yayınlarını da satacaklar. Digitürk malum bu internet yayınlarını sadece yurt dışında satıyordu. Bu sefer yayını digitürk de alsa bu yayınları mutlaka yurt içinde de satacaktır. Fiyat ne olur bilmiyorum ama benim gibi tek maç parası verip istediği yerde maç izleme isteğinde olanlar için mükemmel olaydır. Bu sürede darbe yiyen klüpler ve federasyon yayın gelirlerini artıracaklar. Har vurup harman savurmaktan yeni sıyrılmaya başladıklarından gelir artışı ile çok daha iyi takımlar izleyeceğiz.

Kesin olarak söyleyebildiğimiz bu durum çok faydalı olacak Türk futboluna.

Hiç yorum yok: