22 Ağustos 2009 Cumartesi

TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ


Bu 2 takımımızın hatta bunlara ilerde Beşiktaş'ın da dahil olacağını düşünüyorum avrupa kupasında aldığı sonuçlar ve mantaliteleri bu yazıyı yazmaya sevk etti beni. Geçen sene ligde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın dahil olmadığı şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın gerisinde kaldılar hatta son ana kadar şampiyonluğu kovaladılar ama erkenden oldum havasına girmeleri en büyük hataları oldu.

Ligdeki sıralamaya göre gidelim. İlk sivasspor ile başlayalım. Aslında sivasspor mütevazi bir anadolu takımı olarak başladığı yolda bana göre çok doğru hamleler yaptı son 2 senede. Son 2 senede ne kadar doğru yaptılarsa son 3 ayda o kadar yanlış yaptılar. Öncelikle çok konuşmanın fayda yerine zarar getirdiği noktada çok konuştular, devamlı basın sözcüsü olsun Bülent hoca olsun gerekli gereksiz konuştular. Takımın en önemli oyuncusu Bilica'yı Fenerbahçe'ye sattılar. Aslında bunu çok yanlış görümüyoum. Bilica'nın kendisi de gitmek istiyordu ama onun yerine çok kötü adamlarla doldurdular. Defans'ın göbeğinde Sedat ve Yasin oynuyor. Sedat, Bilica varken iyi oynuyordu. Bilica ayağına hakim olduğundan Sedat'a daha çok 2li mücadele ve topa müdahele etme olayı kalıyordu. Yasin ise daha önce bedavaya alınan servet gibi olacağını zannetti ama servet ümit milli takımlarda hep oynadı. Fener'de yaşadığı mental sıkıntıydı onu sivasta atlatıp öyle geldi tekrar. Yasin de ise aynı potansiyel yoktu ama bunu göremedi Bülent hoca. Yaptıkları transferler hep geçen sene son zamanlarda yaşanan kadro sıkıntısını örtmek üzereydi ama olmadı. Sıradan futbolcular aldılar başta Ersen Martin olmak üzere. Mehmet Yıldız'ın sakatlığı çok büyük handikaptır onu da es geçmemek lazım. Kuralar çekildiğinde Anderlecht geldiğinde resmen bayram ettiler kura hoşuna gidebilir ama bu kadar çok sevinmeleri acı mağlubiyet ile sonuçlandı. Asıl söylemek istediğim takım iskeletinin bozulması ve gereksiz beyanatlar sivasspor'un kötü günleri yaşamasına sebep olurken daha da kötü günler yaşayacağının işaretçisidir bana göre.

Trabzonspor'a gelecek olursak 1.5 sene önce Ersun Yenal'ı takım başına getirdiklerinde yeni bir sistem oluşturduklarını söylemişlerdi. Ersun hoca her zamanki gibi kaliteli gençleri bulup getirdi onları ucuz ama kaliteli topçularla birleştirince geleceğe daha iyi bakabildi. Yönetimde çok şampiyonluk düşünülmese de Fener ve cimbomun kötü performansları ile şampiyonluk lafları ağızdan dökülmeye başladı. İte kaka kötü oynayarak ama puanları cebine koyarak haftaları tükettiler. Sivasspor deplasmanında alınan 3-0lık mağlubiyet ile belki de bundan sonra meyvelerini yiyecekleri dönem öncesi Ersun Hoca'yı kovarak her şeyi sıfırladılar. Son haftalarda alınan sonuçlara, yeni sezondaki kötü sivasspor galibiyetine kandılar hep. Diyarbakır maçında çok büyük ihtar aldılar ama bunu önemsemediler ve küçümsedikleri Toulouse dan resmen tokat yediler. Kendileri ettiler, kendileri buldular demek en doğru laftır.

Sonuç olarak Fenerbahçe ile Galatasaray'ın ikisinin birden çok kötü olduğu sezona kanıp yaptıkları yanlış hamleler bataklıklara saplanmalarına neden oldu. Bataklığa yeni girdiler çırpındıkça daha da batacaklarını görecekler.

Hiç yorum yok: