16 Ağustos 2009 Pazar

SERKAN KIRINTILI


Serkan Kırıntılı'yı ilk defa 2003-2004 sezonunda Adanaspor-Fenerbahçe maçında izlemiştim. Henüz çok gençti. 18 yaşında adanaspor forması ile fenerbahçe maçına çıkıyordu. Bir kaleci için çok genç bir yaş 18. Maçın başında öne geçmesine rağmen adanaspor üstünlüğünü koruyamamış ve 2-1 mağlup olmuştu. O maçta yaşına nazaran çok iyi kurtarışlar yapmıştı serkan. Sanki yıllardır lig maçlarında oynar bir havası vardı. Üsteki fotoğraftaki gibi yağız bir anadolu delikanlısıydı serkan. Bu çocukta iş var diye o gün bugün takip ederim serkanı. Daha sonra yanlış hatırlamıyorsam u-20 dünya şampiyonasında milli takımımızın kalesindeydi serkan 2005 yazında. Grupta japonya maçına çıkmıştık ve son dakikada serkandan kaynaklanan temel kalecilik hatası ile 2-1 mağlup olmuştuk. O maçı Güntekin Onay anlatıyordu yorumcu da Gündüz Tekin Onay'dı(Allah rahmet eylesin). Alt kademe milli takımlarda görev almış birisiydi Gündüz Bey.

Gündüz Tekin Onay o pozisyonda kornerden gelen topu direk yerden ve karşıya doğru yumruklayan serkan için biz tüm genç kalecilerimize öğretiriz bu tip durumlarda topu mümkün olduğunca köşelere ve havadan atılması gerektiğini ama genç kalecidir öğrenecektir ilerde diye bir cümle sarf etmiştir. Fakat Serkan hiç bir zaman öğrenmedi. Ankaragücü'ne transfer olduktan sonra kendisine güvenilerek Orkun yedek bırakıldı. Gelecek vaadiyor diye ama serkan sadece vaad ile kaldı.

Yıllarca bir kalecinin yapmaması gereken tüm kalecilik hatalarını yaptı. Hep hatalı goller yedi. Nitekim Ankaragücü taraftarı ile arası bozuldu. Bu performansı yüzünden mi bilmiyorum ama bu performansın çok önemli sebep olduğunu tahmin ediyorum. Dün gece 10 kişi kalmış manisaspordan yediği gol evlere şenlikti. Duruş olarak son derece yanlış bir yerdeydi ve isaac çok akıllı bir vuruş yaparak hatasını yüzüne vurdu serkanın. Serkan bunu yıllarca yaptı. Eğer burayı okuyan gelecek vaadeden kaleciler varsa lütfen Serkan Kırıntılı'nın yediği tüm golleri izleyin ve ona göre tecrübe edinin.

Hiç yorum yok: