18 Ağustos 2009 Salı

ANKARAGÜCÜ İLE ANKARASPOR BİRLEŞİYOR



Uzun süredir konuşulan Ankaragücü ile Ankaraspor'un birleşmesi hemen hemen oldu gibi. Taraflar ciddi ciddi buluşup görüşmüşler. Gerçi buna birleşme değil zenginden alıp fakire verme diyebiliriz ama Robin Hood misali değil.

Ankaragücü ile ilgili yazı yazmıştım ve bu yazıda Ankaragücü'nün bu sene düşme ihtimalinin çok yüksek olduğunu dile getirmiştim. Bunu yönetim de anlamış olacak ki Melih Gökçek ile oturup konuşmuşlar. Fotoğraftakiler ortada malum Melih Gökçek, sağda geçen sene taraftardan yemediği küfür kalmayan Onursal(!) başkan Cemal Aydın ve sol tarafta şimdiki başkan Cengiz Topel.

Aslına bakarsak bu 2 klubün birleşmeleri imkansız çünkü Ankaragücü dernek, Ankaraspor ise şirket. Öyle bir şirket ki bağış adı altında toplanan haraçlar gelir olarak adlandırılıyor. Neyse 2 taraf da hukiki olarak birleşemeyeceklerini bildiklerinden var olan Ankaraspor'un maddi gücü ile Ankaragücü'nün taraftar gücünü birleştirip şampiyon olmak istiyorlar. Ankaraspor'un var olan kaynaklarını azaltıp yada gelirlerini Ankaragücü'ne aktarma yolu ile 100. yılını yaşayan Ankaragücü'nün güçlenmesi. Tabi Ankaraspor'dan Ankaragücü'ne futbolcu takviyesi de konuşulan konular arasında. Bu süreç Ankaraspor'un alt lige düşürülüp belki altyapı olarak Ankaragücü'ne hizmet vermesi olayına kadar gider.

Şu an da görünen o ki masada güçlü olan Melih Gökçek çünkü oğlunu başkan adayı olarak seçtirecek. Güçlü olmasa asla Ankaragücü gibi köklü bir klübün başkanlığını yedirmezler. Melih Gökçek'in basına yansıyan açıklamalarında stat projesi lafı var. Anlayamadığım nokta bu zamana kadar belediye imkanları ile Ankara sınırları içinde olduğu meçhul, şehir merkezinden uzak hatta yanından belediye otobüsü bile geçmeyen bir yere neden stat diktiniz. 19 Mayıs, Cebeci ve Yenikent stadı ankaranın bu 3 stadından birini yeniden yapsanız daha mantıklı olmazmı. Gerçi benim de aradığım mantık, samanlıkta iğne aramak gibi bişey. Melih Gökçek'in olduğu yerde mantık aramak en büyük mantıksızlık.

Hiç yorum yok: