12 Aralık 2009 Cumartesi

Alemci Futbolcular



Son dönemde Fenerbahçeli Kazım hakkında çıkan haberlerin haddi hesabı yok. Bu sefer başka bir skandalla adı anılıyor. Ki, ortada olan durum gerçekten bir skandalsa , Kazım bu sefer de bu skandalın "organizatörü" olarak ön plana çıkarılmış durumda.




Futbolcunun rahip ya da imam hayatı yaşaması gerektiğini savunmuyorum tabii ki. Hatta, böyle şeylerin de özel hayat kapsamında olduğunu düşünenlerdenim. Ama bu olay ve üzerine yapılan açıklamalar önceki emsallerinden bile fazla ses getirdiğine göre, burada da biraz durmak lazım.




(Yakın geçmişteki örnekler deyince ilk aklıma gelen Türkiye'de S.Y, İ.T, Y.Ş gibi futbolcuların karıştığı iddia edilen Barbie operasyonu, Dünya'da ise skandal olarak tabir edilmeyen Wagner Love ve Robinho'nun Youtube'daki videosu ...)




Her şeyden önce Fenerbahçe'yi bir aile olarak niteleyen Daum, ailenin iç meselesini neden Alman basınına aksettiriyor?


Ya da Alman veya Türk basını fark etmez, neden açıklamalarında hep futbolcuları zan altında bırakıyor? Fenerbahçelilerin son dönemdeki açıklamaları da oldukça çelişkili olduğundan, kulüp futbolcusuna sahip mi çıkıyor, yoksa oyuncuların biletini mi kesiyor pek anlayamıyoruz. Yalnız bu "geri vitese takma" ya da "medya dansözlüğü" basının diline fena halde düştü, orası herkesin malumu.




Yönetici veya teknik direktör olmak kolay değil. Hele ki, Türkiye'de 3 büyüklerden birinde görev almak daha da zor. İşte bu zorluğun bilincinde olanlar da, aleyhte bir iddia patlak verdiğinde, karşı saldırıya geçmeden önce, biraz düşünmelidir. Bu tüm takımlar için geçerli kuşkusuz, yalnız Fenerbahçe yerli yersiz bunu o kadar çok yapıyor ki, "Yalanlama Fenerbahçe'nin göbek adı." kabilinden yazılar çıkıyor medyada. Ve yetkilinin at gözlüğünü takıp, yalanladığı iddiaların da önemli bir kısmı doğru çıkıyor maalesef. Demek ki, kulübün menfaatini savunurken, biraz olsun araştırıp, komik duruma da düşmemek gerek.




Bu alemciler arasında bir Beşiktaşlı bir de Galatasaraylı oyuncu olduğu da söyleniyor. İleride ne gibi gelişmeler yaşanır bilinmez, yalnız ismi ortaya atılan oyuncular arasında evli isimler de var ki, eğer bu isimlerin olayla ilişkisi yoksa, asıl basın burada nasıl kıvıracak onu merak ediyorum.


2 yorum:

Maximus dedi ki...

Daum her zaman futbolcusunu suçlar bu bilinen gerçektir. ayrıca resmi siteden yalanlama geliyorsa bil ki doğrudur o.

Serkan2901 dedi ki...

Kendi düşüncelerimden ziyade basının çizdiği genel tablodan bahsediyorum. Gelişigüzel ve içi boş iddialardan ziyade aynı tarzdaki açıklamaların (resmi siteden yapılan ve sonradan değiştirilen)örnekleri var. Sadece bu olayla ilgili değil. Hem ateş olmayan yerden duman çıkmaz.