10 Eylül 2009 Perşembe

EURO BASKET 2009- POLONYA TÜRKİYE




Euro Basket 2009'da D Grubu'nun liderini belirleyecek maçta Türkiye, Polonya'yı farklı mağlup ederek iddiasını ortaya koydu.

İlk dakikalardan itibaren sabırlı ve akıllı hücum eden 12 Dev Adam, içeriden Ömer Aşık'ı çok iyi kullanırken Ömer Onan Prokom'lu devşirme guard Logan'ı gölge gibi takip edip, onu zorlama atışlar yapmaya itti. Takım halimde etkili savunamız rakibin etkili silahları Lampe ve Gortat'ı da pota altından tasfiye ederken, özellikle, bu sene İsrail'de Maccabi Elit forması giyecek olan Lampe'ye etkili olma şansı vermeyen Milliler, bu oyuncuyu ikinci devreye kadar kenara inzivaya gönderdi.

İlk periyotu önce 24-17 kapatan 12 Dev Adam, ikinci periyotta da disiplinli oyunundan taviz vermedi ancak Szubarga'nın periyodun sonunda attığı şans üçlüğü Polonya'nın soyunma odasına "kendi çapında" umutlu gitmesini sağladı.

Nitekim, 3. periyot Lampe'nin bulduğu kolay sayılarla coşan Polonya, hücumda belli bir süre tıkanan Milliler karşısında farkı kapatmaya başladı. Bu dönemde kısa bir bocalamanın ardından dengeyi kuran Milliler, periyot sonunda yine 11 sayılık farkı korudu.

Son periyotta Gortat ile ayakta kalmaya çabalayan Polonya'ya, Hidayet üst üste iki üçlükle ders verirken, fark iyice açılınca, ileri görüşlü Polonya koçu, hiç şans vermediği oyuncularına ter attırdı ve maçı 87-69 Türkiye kazandı.

Ömer Aşık 22 sayı 8 ribauntla maçın yıldız olurken, Ersan 18 sayı ve 8 ribaund kaydetti. Hidayet ise 13 sayı ve 8 ribauntla galibiyete önemli katkı yaptı. Rakip takımda ise Gortat 21 sayı attı.

Sonuç olarak grubunu lider tamamlayan Türkiye, gün be gün olgunlaşan disiplinli basketboluyla beğeni topladı. Savunmada iyi yardımlaşan, bench'ten çok iyi katkı alan 12 Dev Adam F grubuna da lider başlayacak.

Hiç yorum yok: