30 Ağustos 2009 Pazar

REAL MADRİD-DEPORTİVO MAÇ DEĞERLENDİRMESİ


Transfer mevsiminin bütün dengelerini değiştiren Real Madrid'in maçını tekrardan gerçek yıldızlarla izlemek büyük zevk. Her ne kadar bir önceki galaktikos kadar tat vermese de onlar kadar iyi olacaklarını gösterdiler. Gelelim maça. Real Madrid gibi bir takımın maçını Ercan Taner gibi usta bir spikerin anlatmaması ayıp olurdu. Ercan Taner'den maçı dinlemek ayrı bir zevk. Hiç bir zaman İlker Yasin ve türevleri gibi maçın üstüne çıkmadı. Bize maç heyecanını aktardı. Maç başlamadan önce bol gollü her 2 takımın da gol atacağı bir maç bekliyordum. Tipik Real Madrid maçı öyle olurdu. Beklediğim gibi de oldu açıkcası.
İlk dakikada Kaka ile çok net bir pozisyon yakaladı Real ama değerlendiremediler. Belki de o pozisyon gol olsa insanların kafasındaki bol sıfırlı Real galibiyetine ulaşılacaktı. Deportivo bu kadar büyük baskı altındayken ilk dakikadan yenilen gol büyük moral bozukluğu olurdu. 4-2-3-1 klasik Real düzeni ile dizildiler sahaya. Defansta garay-albiol ikilisi özellikle albiol bu maçta sinyal verdi diğer maçlarda çok can yakar. Ortasahada Lass ve Alonso çekti bütün yükü. Alonso'nun ne kadar gerekli bir transfer hatta olmazsa olmaz olduğunu bu maçta daha da net gördük. Oyunu çok iyi yaydı. Öndeki 4lünün arkasına Alonso gibi adamı koymadın mı hiç alam ifade etmez.
Real golü bulduktan sonra Deportivo da yanıt vermekte gecikmedi. Derken Raul'un kendisini yere atıp atmadığını anlmadığım pozisyonda penaltı ve devre 2-1 sona erdi. Ronaldo çok sakindi, açıkcası ilk maçta çok da fazla gaza gelmeye gerek yok. 2. yarı büyük usta Valeron'un golü ile başladı. Çok güzel gol attı onu izlemek ayrı bir keyif. Çıkarken alkışlanmasıda o kadar güzel bir hareketti. 2-2 olduktan sonra yıldızlar kilidi açmakta zorlanırken takımın teknik olarak en kazma ismi Lass harika bir golle öne geçirdi eflatun beyazlıları. Aklıma gelmişken Casillas buraları okuyorsa(!) o yeni iamajından vazgeçsin. Biz onu beybi face haliyle sevdik. 5 gollü bir maç çok zevkliydi deplasmanda oynadıkları maçlar çok daha keyifli olacaktır nitekim rakipler bu kadar kapanmaz.

Hiç yorum yok: