8 Ağustos 2009 Cumartesi

3 al 2 öde


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, TFF Süper Kupa maçı sonrası hakeme küfürlü tepkide bulunduğu gerekçesiyle Beşiktaşlı kaleci Rüştü Reçber'e verilen cezada indirime gitti.

Yapılan açıklamada, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından Rüştü Reçber'e verilen 3 maçlık cezanın, oy çokluğuyla 2 maça indirildiği belirtildi.


Ntvspor.net te gördüğüm haber beni şaşırttı açıkcası. Rüştü gibi yıllarca milli takım kalesini korumuş ve korumaya da devam eden efsane bir kaleci süper kupa maçından sonra Yunus Yıldırım'ın raporuyla 3 maç ceza aldı hakeme küfür etmesi sebebiyle. Cezadan hemen sonra Rüştü çıkıp o anda kupayı kaybetmemizden dolayı kendi kendime kızıyor ve maçın muhasebesini yapıyordum diye açıklaması var. Belli ki küfür etmiş ama duruma edilen bir küfür ama bu asla hakeme yönelik olmamış. Aslında hakeme yönelik olsa daha doğru olurdu. Resmen maçı katletti Sayın Yıldırım. Tahkim kurulu ise resmen gülünç bir karar aldı. Rüştü'nün cezası 3 maçtan 2 maça indirildi oy çokluğu ile(!) ama neden. Eğer rüştü hakeme küfür etmişse ceza onanır yada daha da artırılır, eğer hakeme yönelik değilse bu ceza indirilmez direk iptal edilir. Mantık açısından bakarsak doğru olan budur. Ülkemizde mantıklı olan bir karar ne zaman alınmışki. Yunus Yıldırım maç başında vermediği penaltı ile bütün maç eyyam yaptı ama tahkim kurulu yunus yıldırımı bile aşarak daha büyük bir eyyam kararı aldılar. Gülünç olmayalım.

Hiç yorum yok: